Heb jij in je werk te maken met presteren onder druk? Of loop je tegen uitdagingen aan waar je in gecoacht wilt worden? Lees op deze pagina meer over hoe je gecoached kunt worden door 1 van onze sportpsychologen.
Tough Minds helpt je om een sportmindset te ontwikkelen, belemmerende overtuigingen te doorbreken en doelstellingen behapbaar te maken, zodat je weer eigen keuzes kunt maken én daarvan kunt genieten. Het trainen, ontwikkelen en versterken van je mindset is niet alleen iets voor topsporters.
Waar wij in geloven is durven groeien om een veerkrachtige, flexibele en oplossingsgerichte sportmindset te ontwikkelen – een tough mind dus – waarmee jij in staat bent om alles uit jezelf te halen en optimaal te presteren op elk gewenst moment. Een tough mind is voor elke persoon die ambitieus is en wil groeien, maar tegelijkertijd uitdagingen, belemmeringen en angsten kent en hierdoor heen wil breken.
Welke activiteit je ook kiest, deze sportmindset helpt bij het overwinnen van verschillende obstakels en helpt om doelgericht te gaan voor wat belangrijk is voor jou, onder alle omstandigheden. Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen?
Tough Minds biedt verschillende diensten aan om jou als
professional verder te helpen richting je doelen en dromen.
Wil je juist meer informatie over teamtrainingen?
Ik betaal de coaching zelf. Welke vergoeding is er mogelijk?
Je werkgever heeft vaak een ontwikkel budget: (Bijna) iedere werkgever heeft budget beschikbaar voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkel budget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei of je duurzame inzetbaarheid.
Mijn werkgever betaald de coaching, hoe werkt dat?
We kunnen vooraf een offerte opstellen om te laten accorderen door je werkgever. Na de start zullen we dan de factuur rechtstreeks naar de werkgever sturen.
Weet dat als je door ons begeleid wordt je werkgever niets over de inhoud te weten zal komen zonder jouw nadrukkelijke toestemming. Zie ook kopje geheimhoudingsplicht in de FAQ.
Ik ben zzp'er of kleine ondernemer.
De kosten zijn helaas niet meer aftrekbaar voor de belasting. Natuurlijk is het wel mogelijk om de BTW te verrekenen.
Ik ben nog niet op de Sportcampus Zuiderpark geweest, of had moeite de juiste ingang te vinden.
Wij zitten in het SMC Den Haag. Daar loop je direct binnen als je ingang OOST van de Sportcampus neemt (dus niet de hoofdingang), aan de kant van de voetbalvelden. Bij binnenkomst ga je linksaf en neem je plaats op een stoeltje in de gang. Wij komen je daar ophalen.
Waar zit jullie locatie in de Haagse Sport Centrale?
Navigeer naar de Michealisstraat 5. Als je daar de ingang van de Haagse Sport Centrale binnenkomt, ga je gelijk de trap op naar de tweede etage. Neem plaats aan de grote tafel en we pikken je daar op.
Hoe lang duurt een traject?
Dat verschilt enorm! De ene is met 2 afspraken helemaal ready to go, de ander heeft liever een jaar lang begeleiding. Veruit de meeste professionals zien wij zo’n 8 keer voor het eerste traject. Daarna komen sommige nog af en toe bij ons terug als ze bijvoorbeeld een vraag hebben, of een belangrijke keuze moeten maken.
Zijn de afspraken Face 2 Face, of digitaal?
Beide is mogelijk. Al heeft face 2 face afspreken vaak wel de voorkeur, want dan kunnen we meer in de actie. Digitaal is zeker ook mogelijk, we zoeken daarin continu naar de balans.
Blijft wat wij bespreken geheim?
Absoluut. Wat je bij ons bespreekt, blijft tussen ons. Wij hebben een beroepsgeheim en zonder dat jij nadrukkelijk toestemming geeft voor het delen van informatie, zullen wij nooit iets delen over jouw begeleiding.
Hoe weet ik dat ik naar een sportpsycholoog moet?
Je moet nooit. Maar als je wilt werken aan je mindset dan staan wij voor je klaar. Soms word je verwezen door je coach of je fysio en heb je misschien geen idee wat je bij een sportpsycholoog gaat doen. Dat is precies waar onze intake voor bedoeld is: jouw vraag aan ons duidelijk krijgen en samen bepalen hoe we hier aan gaan werken. Eigenlijk betekent dat altijd: veel DOEN en op JOU afgestemd.
Welke sportpsycholoog moet ik kiezen?
Een goede match met je sportpsycholoog is vaak wel belangrijk voor hoeveel jij er uit gaat halen. Wij adviseren je dan ook altijd om even onze persoonlijke stukjes te lezen op de website. Dan merk je vanzelf met wie jij de beste klik hebt. Sommige sporters vinden het fijn als we bekend zijn in hun sport, anderen willen juist liever iemand die daar helemaal buiten staat. Kies wie voor jou goed voelt. Kun je niet kiezen? Meld je dan aan via het contactformulier, dan matchen wij jou met 1 van ons.
Wat is het verschil tussen een mental coach en een sportpsycholoog?
Goede vraag! Die niet heel kort te beantwoorden is. Het komt vooral neer op diploma’s, een kwaliteitsregister en een klachtenregeling. Al onze sportpsychologen zijn geregistreerd als SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Dat is het enige keurmerk in Nederland en staat garant voor de kwaliteit van jouw begeleiding. Iedereen mag zich mental coach noemen, slechts enkele tientallen in Nederland mogen zich SPORTPSYCHOLOOG VSPN® noemen. Wij werken er ieder jaar hard aan om onze kwaliteit hoog te houden, onszelf te blijven ontwikkelen en veel ervaring op te doen in de sport om dat keurmerk te behouden.
Ik sport niet (of niet op hoog niveau), kan ik ook bij jullie terecht?
Jazeker! Wij begeleiden mensen in het trainen van hun mindset, vanuit onze kennis over wat sporters doen op piekprestaties neer te zetten. Deze mindset is natuurlijk toepasbaar in veel meer dingen dan alleen de sport. En het gaat niet alleen om presteren als een sporter maar ook ‘gewoon’ om gelukkig zijn als mens. Heb jij het gevoel dat je ook wel wat kan leren van topsporters, of heb je juist een teveel resultaatgerichte mindset: Tough Minds is je place to be.
Kan ik mensen naar jullie verwijzen?
Ja, zeker kan dat. Zorg er daarbij voor dat je deze persoon daar wel in meeneemt. Geef aan wat voor jou de reden is om hem/haar naar ons te verwijzen en pols alvast of ze daarvoor open staan.
Wees je wel bewust, dat alles wat wij met deze persoon bespreken, tussen ons blijft. Wanneer er inhoudelijk dingen gedeeld moeten worden, zal hij/zij hier altijd nadrukkelijk toestemming voor moeten geven.