FAQ Tough Minds

Hier kun je de veelgestelde vragen terugvinden. Staat je vraag er niet tussen? Mail je vraag dan naar info@toughminds.nl, of bel/app ons direct.

Kosten

Kosten

Je werkgever heeft vaak een ontwikkel budget: (Bijna) iedere werkgever heeft budget beschikbaar voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkel budget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei of je duurzame inzetbaarheid.
We kunnen vooraf een offerte opstellen om te laten accorderen door je werkgever. Na de start zullen we dan de factuur rechtstreeks naar de werkgever sturen.
De kosten zijn helaas niet meer aftrekbaar voor de belasting. Natuurlijk is het wel mogelijk om de BTW te verrekenen.

Locatie, hoe lang duurt het & geheimhoudingsplicht

Wij zitten in het SMC Den Haag. Daar loop je direct binnen als je niet de hoofdingang van de Sportcampus neemt, maar ingang OOST neemt, aan de kant van de voetbalvelden (volg de grote borden). Bij binnenkomst zie aan je linkerhand de balie waar je je kunt aanmelden.
Op de Haagse Sportcentrale zitten we aan de kantoren kant (ingang Michealisstraat 4) en dan op de tweede verdieping. Helaas zit er beneden geen receptie dus bel of app even als je voor de deur staat dan komt één van ons naar beneden om je op te halen.
Dat verschilt enorm! De ene sporter is met 2 afspraken weer helemaal klaar om te knallen, de ander heeft liever een heel seizoen lang begeleiding. Veruit de meeste sporters zien wij zo’n 6 tot 8 keer voor het eerste traject. Daarna komen veel sporters af en toe nog bij ons terug als ze bijvoorbeeld een vraag hebben, of naar een groot toernooi toewerken, of een belangrijke keuze moeten maken.
Absoluut. Wat je bij ons bespreekt, blijft tussen ons. Wij hebben een beroepsgeheim en zonder dat jij nadrukkelijk toestemming geeft voor het delen van informatie, zullen wij nooit iets delen over jouw begeleiding.
Beide is mogelijk. Al heeft face 2 face afspreken vaak wel de voorkeur, want dan kunnen we meer in de actie. Digitaal is zeker ook mogelijk, we zoeken daarin continu naar de balans.

Wie past bij mij, het verschil tussen & niet-sporters

Je moet nooit. Maar als je wilt werken aan je mindset dan staan wij voor je klaar. Soms word je verwezen door je coach of je fysio en heb je misschien geen idee wat je bij een sportpsycholoog gaat doen. Dat is precies waar onze intake voor bedoeld is: jouw vraag aan ons duidelijk krijgen en samen bepalen hoe we hier aan gaan werken. Eigenlijk betekent dat altijd: veel DOEN en op JOU afgestemd.
Een goede match met je sportpsycholoog is vaak wel belangrijk voor hoeveel jij er uit gaat halen. Wij adviseren je dan ook altijd om even onze persoonlijke stukjes te lezen op de website. Dan merk je vanzelf met wie jij de beste klik hebt. Sommige sporters vinden het fijn als we bekend zijn in hun sport, anderen willen juist liever iemand die daar helemaal buiten staat. Kies wie voor jou goed voelt. Kun je niet kiezen? Meld je dan aan via het contactformulier, dan matchen wij jou met 1 van ons.
Goede vraag! Die niet heel kort te beantwoorden is. Het komt vooral neer op diploma’s, een kwaliteitsregister en een klachtenregeling. Al onze sportpsychologen zijn geregistreerd als SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Dat is het enige keurmerk in Nederland en staat garant voor de kwaliteit van jouw begeleiding. Iedereen mag zich mental coach noemen, slechts enkele tientallen in Nederland mogen zich SPORTPSYCHOLOOG VSPN® noemen. Wij werken er ieder jaar hard aan om onze kwaliteit hoog te houden, onszelf te blijven ontwikkelen en veel ervaring op te doen in de sport om dat keurmerk te behouden.
Jazeker! Wij begeleiden mensen in het trainen van hun mindset, vanuit onze kennis over wat sporters doen op piekprestaties neer te zetten. Deze mindset is natuurlijk toepasbaar in veel meer dingen dan alleen de sport. En het gaat niet alleen om presteren als een sporter maar ook ‘gewoon’ om gelukkig zijn als mens. Heb jij het gevoel dat je ook wel wat kan leren van topsporters, of heb je juist een teveel resultaatgerichte mindset: Tough Minds is je place to be.
Een greep uit veel gestelde vragen door coaches: – Hoe kan ik mijn communicatie richting/in mijn team verbeteren? Ik merk dat ik tijdens wedstrijden niet de juiste beslissingen neem als ik onder druk sta. Hoe verander ik dat? – Ik blijf lang balen van fouten of ik ben heel kritisch op mezelf. – Ik merk dat er in het teamproces iets nodig is en wil hier hulp bij. – Mijn team moet beter leren focussen, hoe leer ik ze dat? – Wie moet ik kiezen als aanvoerder van mijn team? – Hoe ga ik om met ouders van sporters? – Kan ik mentale training ook voor mezelf gebruiken? De Coach de Coach sessies kunnen volledig ingevuld worden zoals jij dat wilt. Wil je het meer op je team richten dan is dat mogelijk, maar als je juist wilt kijken hoe jij als coach de juiste sportmindset voor jezelf kan creëren dan kan dat ook.
Ja, zeker kan dat. Zorg er daarbij voor dat je de sporter daar wel in meeneemt. Geef aan wat voor jou de reden is om hem/haar naar ons te verwijzen en pols alvast of ze daarvoor open staan. In het geval van jonge sporters, neem daar ook de ouders in mee. Mocht je eerst nog wat willen vragen, of overleggen wat handig is. Bel ons gerust even voor overleg. Wees je wel bewust, dat alles wat wij met de sporters bespreken, tussen ons blijft. Het is aan de sporter wat hij/zij wil delen. Wanneer er inhoudelijk dingen gedeeld moeten worden, zal de sporter (of zijn/haar ouders) hier altijd toestemming voor moeten geven. Houd in gedachten dat ons doel altijd is de sporter zo zelfstandig mogelijk te maken. Dus niet van ons afhankelijk van ons, maar om zelf het geleerde in de praktijk toe te kunnen passen.

Staat je vraag er niet tussen? Mail je vraag dan naar info@toughminds.nl, of bel/app ons direct.