• No products in the cart.

Genieten van geen doelen hebben

Een paar dagen terug hadden we een heidag met Tough Minds. 

Tijdens een sessie waarin we persoonlijke doelen gingen stellen en uitwerken, merkte ik… ik heb op dit moment geen grote nieuwe doelen. Het was raar, want het voelde als of dat niet goed is. Alsof het niet genoeg is. Je moet toch altijd ergens naartoe werken. Je bent ten slotte (sport)psycholoog, met mensen werken aan doelen en waarmaken van dromen is je job! 

Wat was het heerlijk om zonder andere afspraken of andere afleiders samen te kunnen zijn, weer helemaal te verbinden, de neuzen dezelfde kant op te krijgen en weer samen te werken aan onze nieuwe grote quest! 

Alsof ik dus heel hard moest gaan zoeken naar mijn volgende droom. Toen we het samen gingen bespreken voelde ik ineens een grote opluchting opkomen: Het besef van dat ik even gelukkig ben zo als het nu is. Nieuwe dromen, droompjes en doelen komen wel weer. 

Eigenlijk kun je het wel vergelijken met een vakantie. Neem een mooie plek in de zon. Je hebt de bestemming uitgekozen, er misschien lang van gedroomd, plannen gemaakt. Je pakt alles in en je gaat op reis. Misschien heb je ergens vertraging onderweg, misschien moet je een tussenbestemming kiezen of ander vervoer, obstakels onderweg. Je maakt het wel mogelijk om er te komen, want je had dit bedacht als vakantie. En dan kom je aan op je bestemming. 
Ik ben daar nu, aangekomen op een goede plek. Soort van op vakantie. En ik ga even genieten hoe mooi het hier is. Een goed gevulde werkagenda, de beste collega’s, de beste kinderen, de beste partner, ja corona is niet leuk, maar op elke vakantiebestemming is er wel wat, he. Straks kies ik wel mijn volgende bestemming. Het is OK dat ik nog niet weet wat dat is. Tot die tijd stort ik me met alle liefde verder op jullie doelen om te kijken hoe we die mogelijk kunnen maken.

Liefs,

Lisa

Comments

Leave a comment