Over ons

Team 
Tough Minds

Ons team bestaat uit gepassioneerde experts op het gebied van de sportpsychologie, met een hart voor de sport en een streven om de sportpsychologie in NL te vergroten. 

Meet the Minds

Petra Sauter - de Munck

Founder Tough Minds
SPORTPSYCHOLOOG VSPN®
Specialisaties Petra: Talenten & Topsporters, Preventie & Herstel van blessures, Trainingsprogramma’s voor Regionale Trainingscentra (RTC’s), Acceptance and Commitment Training (ACT), Sportmindset voor (zorg)professionals.

Zoek je naar energie, positiviteit en vertrouwen? Dan moet je bij Petra zijn. Zij bruist van het enthousiasme en vindt het heerlijk om jou te helpen groeien: qua mindset, in je sport en in het bereiken van je doelen. Ze houdt ervan om gelijk actie te ondernemen en ze helpt jou om (het liefst direct) de volgende stap te zetten. Stilzitten kan ze niet zo goed, dus het liefst staat ze naast je op het veld, in de zaal, of gewoon op onze locatie. 

De vraag “zou ik dat ook kunnen?” heeft Petra al tot vele sporten gedreven. In roeien heeft ze daardoor kennis gemaakt met de topsport, maar tegenwoordig is zij vooral op het hockeyveld, de racefiets, de SUP en in haar hardloopschoenen te vinden. Rugby is haar te laat ontdekte passie, waardoor zij nu veel als mentale trainer op het rugbyveld te vinden is. Als het even kan, wil ze nog wel haar doel bereiken om een mooie tackle te leren maken.

Waar Petra zelf als sporter geen antwoord op kreeg, daar is ze nu juist specialist in geworden. Als haar coaches vroeger zeiden: “Je was er met je koppie niet bij” of “Jullie zaten met jullie neuzen niet dezelfde kant op”, of “Jullie hebben je koppies laten hangen” dan wilde ze altijd weten hoe ze dat dan konden trainen. Daar kwam lang niet altijd een duidelijk antwoord op. Dat dreef Petra om verder te zoeken naar de antwoorden en die bleken in het vakgebied van de sportpsychologie te liggen. En dat heeft erin geresulteerd dat ze het leukste beroep van Nederland heeft (zegt ze zelf).

Krijg jij ook vaak feedback over je hoofd? “Koppies, neuzen, enz.” Petra heeft inmiddels wél het antwoord op de vraag hoe je dat traint!