• No products in the cart.

Voor de ouders

Je kind heeft talent: “Gefeliciteerd!” Of moeten we zeggen: “Succes!”?

Het is natuurlijk heerlijk om je kind te zien genieten van het sporten. Maar zeker als er ook een dosis talent en motivatie bij komt kijken, dan wordt het soms ook wel uitdagend. Dan is het niet altijd meer alleen maar leuk en alleen maar spelen. Wanneer het overgaat van trainen naar hard werken, of wanneer het plezier of de prestaties minder worden, of wanneer hun zelfvertrouwen laag is, dan is het vaak hoog tijd om de hulp van een sportpsycholoog in te schakelen. Maar eigenlijk, zijn we dan al een stapje te laat.

Hoe kun je nu als ouder bewaken dat je kind plezier blijft behouden in de sport, progressie blijft boeken en op een gezonde wijze werkt aan het bereiken van zijn/haar doelen? Het zelfvertrouwen komt bijvoorbeeld nog wel eens in het geding omdat er net een stapje te veel gevraagd wordt. Dat kan vanuit de sporter zelf komen, maar vaak ook (bewust of onbewust) vanuit ouders of trainer/coaches. Sporters vinden het dan vaak niet meer leuk, of worden zelfs bang voor/in de trainingen of wedstrijden. 

Bij Tough Minds helpen we sporters te leren presteren, met behoud van het plezier in de sport. We helpen ze de juiste mindset te trainen, die ze in hun sport kunnen toepassen, maar die ze in de rest van hun leven ook kunnen gebruiken. Het trainen van die mindset wordt nog succesvoller als de ouders en trainer/coach hem ook ontwikkelen.
Je rol als ouder is groot, van chauffeur tot trouwste supporter, van kok tot masseur, er zijn vele duidelijke en zichtbare rollen die je allemaal vervult. Er zijn echter ook minder zichtbare rollen, denk maar aan “dat zit er met de paplepel ingegoten”. De dingen die daar onder vallen, zijn niet altijd even zichtbaar. Maar ze hebben wel een groot effect, zeker als ze niet stroken met de gewenste mindset.

Om deze reden dagen wij ouders ook vaak uit om met hun kinderen mee te groeien. Wij trainen vooral met de sporters, maar soms nodigen wij ook de ouders uit, of trainen wij juist de ouders zelf.

Ga jij ook voor betere prestaties mét plezier? Start dan nu met het trainen van de juiste mindset!

 • Mentale training
 • 90,75
  eenmalig
 • 1 losse sessie mentale training waarin wij jou helpen om mentaal weer in je kracht te staan, zodat jij weer kan groeien.

 • Dare to Grow pakket
 • 650
  eenmalig
 • 8 sessies mentale training waarin we jouw kern versterken en vervolgens de weg richting je doelen mentaal kunnen optimaliseren. Speciaal op maat gemaakt om jou maximaal te ondersteunen.
  Dare to Grow!

 • Mentale training
 • 150
  maandelijks
 • Een doorlopende mentale begeleiding voor de fanaten, want je bent mentaal nooit uitgeleerd. Hierin spreken we gemiddeld 2x per maand af om op ’t veld, bij ons of tijdens wedstrijden alles waar je mentaal tegen aanloopt te stroomlijnen en te optimaliseren. We houden (mentaal) de vinger aan de pols zodat jij vol overgave en lol kunt presteren. Become Unstoppable.

Contact

DEN HAAG: Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg 22

ROTTERDAM: Zipperz (naast de Kuip), Olympiaweg 4-14

ONLINE: Liever digitaal? Dat kan ook
  Bel me terugIk heb een vraagMaak een afspraak

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief