Team Tough Minds

Toughminds-Team2-1024x468

Nergens kom je jezelf zo tegen als in sport. Het is in de beslissende momenten dat je sterk moet staan, gefocust blijft op je doel en boven jezelf wilt uitstijgen. In die momenten draait het niet meer om de trainer of de coach of zelfs om je teamgenoten. Het gaat om jou. Wij zijn ervan overtuigd dat er een hele hoop onbenut potentieel bij mensen verborgen ligt dat er heel graag uit wilt. Potentieel dat nu ondergesneeuwd raakt door perfectionisme, faalangst, prestratiedruk en/of negatieve gedachten. Je bent zo gedreven, wilt alles geven tijdens wedstrijden en gaat voor de winst. En toch kom je jezelf op belangrijke momenten keer op keer tegen, blijf je lang(er) hangen in fouten en ben je kritisch op jezelf. Wat je wilt, is vol zelfvertrouwen zijn, echt overtuigd zijn van je eigen kunnen, je snel kunnen herpakken wanneer dingen misgaan en op een veel luchtigere manier naar dingen kijken.

 

Jouw sportmindset
Bij Tough Minds geloven we niet dat jouw weg een “smooth ride” hoeft te zijn. Juist door ups en downs leer je jezelf pas echt goed kennen. Waar wij in geloven is durven groeien en een veerkrachtige, flexibele en oplossingsgerichte mindset te ontwikkelen – een tough mind dus – waarmee jij in staat bent om alles uit jezelf te halen en optimaal te presteren op elk gewenst moment.
Het gaat namelijk helemaal niet om moeilijkheden te elimineren of altijd harder werken, maar om op een andere manier naar de realiteit te kijken en te accepteren dat het zo is. Acceptatie is geen goedkeuring. Je kunt de situatie accepteren zonder er zin in te hebben; acceptatie maakt slechts energie en ruimte vrij voor zelfzorg. Zo kan je bijvoorbeeld leren om een tegenslag, blessure of revalidatie te zien als uitdaging, niet als een enorme berg.

 

Voor sporters én professionals
Het trainen, ontwikkelen en versterken van je mindset is niet langer alleen voor topsporters. Sport is namelijk tegelijkertijd een krachtige metafoor voor het leven. Een tough mind is voor elke persoon – sporter en professional – die ambitieus is en wilt groeien, maar tegelijkertijd uitdagingen, belemmeringen en angsten kent en hierdoor heen wilt breken. Want welke activiteit je ook kiest, een sportmindset helpt bij het overwinnen van verschillende obstakels en helpt om doelgericht te gaan voor wat belangrijk is voor jou ongeacht de situatie.

 

De sportpsychologen van Tough Minds
De persoonlijke ervaringen en het levenspad van sportpsychologen Petra, Jorrit en Lisa staan aan de basis van Tough Minds. De lessen, doorbraken en ervaringen die wij hebben opgedaan in onze eigen sportcarrière hebben wij gecombineerd met de kennis van onze opleiding. Deze unieke en effectieve combinatie willen we nu doorgeven aan andere mensen. Alle 3 zijn wij geaccrediteerd door de VSPN. Tough Minds heeft een zeer persoonlijke benadering in de programma’s. Alle drie zijn we er namelijk van overtuigd dat iedereen iets anders nodig heeft om verder te kunnen groeien. We maken daarbij gebruik van acceptatie- en mindfulness- strategieën die worden samengebracht met strategieën voor commitment en gedragsverandering, met als doel om de flexibiliteit, oplossingsgerichtheid en veerkracht te vergroten. Zodat jij weer kan groeien en alles uit jezelf kan halen ongeacht de omstandigheden.

 

Maak kennis met de sportpsychologen van Tough Minds door op hun foto te klikken:

Jorrit is puur en eerlijk. Hij is op zoek naar de echte JIJ,niet anders zijn dan je bent. Daar ligt jouw kracht namelijk en hij kan als geen ander dat vuurtje in jou weer aanwakkeren om in je kracht te gaan staan. Heb je dat eenmaal bereikt dan zijn er geen grenzen meer, the sky is […]

Zoek je naar energie, positiviteit en vertrouwen? Dan moet je bij Petra zijn. Zij bruist van het enthousiasme en vindt het heerlijk om jou te helpen groeien: qua mindset, in je sport en in het bereiken van je doelen. Ze houdt ervan om gelijk actie te ondernemen en ze helpt jou om (het liefst direct) de […]

Lisa is een soort creatieve spiegel. Geen lachspiegel (nou, soms ook wel), maar ze weet je op een creatieve wijze inzicht te geven in jezelf. Je begrijpt daardoor waarom je dingen doet zoals je ze doet. Dat had je waarschijnlijk nooit eerder gezien in de spiegel. Lisa houdt van praktisch en actief werken, met haar zit […]

Elke keer weer een soort 'eureka' momentje

Ik werk nu inmiddels al 4 jaar met Petra van Tough Minds en voor mij is er elke keer weer een soort 'eureka' momentje. Ik vind het mentale aspect van sport onwijs belangrijk, voor mijzelf én in het algemeen, daardoor ben ik er veel mee bezig. Desondanks had ik in het begin geen idee hoe erg ik mijzelf af en toe in de weg kon zitten. Petra heeft mij ontzettend veel geholpen in het begrijpen van mijn mentale struikelblokken, en laten zien hoe ik daarmee om kan gaan. Ik leer zelfs hoe ik diezelfde dingen juist in mijn vóórdeel kan gebruiken. Beetje bij beetje krijg ik meer gereedschap in mijn mentale gereedschapskistje en kan ik dus ook sneller en effectiever reageren op de mindere mentale momenten. Dat heb ik voor een overgroot deel te danken aan Petra en Tough Minds.

David - Rugby (Nederlands Team XV) - 24jr, getraind door Petra

Door de gesprekken bij Tough minds heb ik in een paar sessies meer over mezelf geleerd dan in een jaar lang alleen zitten twijfelen.

In plaats van wedstrijdspanning uit de weg te gaan heb ik technieken geleerd om mezelf niet alleen fysiek maar ook mentaal klaar te maken voor wedstrijden. Ook al heb ik heel veel van andere sporters geleerd over mentale voorbereiding op wedstrijden, het blijft, net als bij trainingsprogramma's, belangrijk om een persoonlijke aanpak te hebben die kijkt naar jouw sterke en zwakke punten.

Daan - SUP - 26jr., getraind door Petra

Tough Minds helpt me weer zelfverzekerd op het veld te staan

en niet meer afgeleid te raken door negatieve gedachten, door mij meer bewust van mijn innerlijke processen te worden.

Julia - Rugby (Nederlands Dames XV & NTC) - 18jr, getraind door Petra

Meer ruimte en tijd aan het mentale aspect te besteden

Door COVID-19 kreeg ik meer ruimte en tijd om aandacht aan het mentale aspect te besteden. Wat ik anders wellicht op een lager pitje had gezet vanwege de intensiteit van trainingen en aankomende wedstrijden. Ik heb de sessies als zeer persoonlijk, dynamisch, creatief en professioneel ervaren." Het heeft mij geholpen om het stemmetje een plek te geven, waardoor ik meer ruimte heb gekregen om te focussen tijdens trainingen en wedstrijden.

Triatleet, getraind door Lisa

Het gaf mij het duwtje in de rug om mijn mening uit te spreken

Een intense coach hebben is lastig. Het was daarom ook soms moeilijk om mijn mening uit te spreken. Met de hulp van Petra werd het steeds makkelijker om met mijn coach te communiceren en zo samen tot een beter resultaat te komen.

Powerlifter, getraind door Petra

Geconfronteerd, uitgedaagd en geïnspireerd

Jorrit is de persoon die mij heeft uitgedaagd , confronteert en geïnspireerd waardoor ik als mental coach me verder heb kunnen ontwikkelen

Voetbalcoach, getraind door Jorrit

Met de hulp van Jorrit heb ik mijn plezier en succes in mijn sport weer teruggevonden.

Ik weet nu hoe ik met gedachten kan omgaan en hoe ik mezelf iedere training/wedstrijd weer kan verbeteren, op een positieve manier!

Handbalster, getraind door Jorrit

Lisa heeft mij geholpen dat ik de trainingen weer leuk vind.

Ik heb geleerd dat ik iets mag en niet moet. Het was heel leuk dat Lisa ook mee ging naar mijn wedstrijden.

Trampoline, getraind door Lisa

Fijne praktische training!

Ik heb geleerd om moeilijke momenten te overkomen door de race in mijn hoofd beter in te delen. De mentale training heeft een extra dimensie toegevoegd aan mijn wedstrijdvoorbereiding.

Marathonloper, getraind door Lisa