Team Tough Minds

Nergens kom je jezelf zo tegen als in sport. Het is in de beslissende momenten dat je sterk moet staan, gefocust moet blijven op je doel en boven jezelf wilt uitstijgen. In die momenten draait het niet meer om de trainer of de coach of zelfs om je teamgenoten. Het gaat om jou. Wij zijn ervan overtuigd dat er een hele hoop onbenut potentieel bij mensen verborgen ligt dat er heel graag uit wilt. Potentieel dat nu ondergesneeuwd raakt door perfectionisme, faalangst, prestatiedruk of negatieve gedachten. Je bent zo gedreven, wilt alles geven tijdens wedstrijden en gaat vol voor de winst. En toch kom je jezelf op belangrijke momenten keer op keer tegen, blijf je lang(er) hangen in fouten en ben je kritisch op jezelf. Wat je wilt, is vol zelfvertrouwen zijn, echt overtuigd zijn van je eigen kunnen, je snel kunnen herpakken wanneer dingen misgaan en op een veel luchtigere manier naar dingen kijken.

Maak kennis met de sportpsychologen van Tough Minds door op hun foto te klikken:

  Jorrit is puur en eerlijk. Hij is op zoek naar de echte JIJ, niet anders zijn dan je bent. Daar ligt jouw kracht namelijk en hij kan als geen ander dat vuurtje in jou weer aanwakkeren om weer in je kracht te gaan staan. Heb je dat eenmaal bereikt dan zijn er geen grenzen meer, […]

  Zoek je naar energie, positiviteit en vertrouwen? Dan moet je bij Petra zijn. Zij bruist van het enthousiasme en vindt het heerlijk om jou te helpen groeien: qua mindset, in je sport en in het bereiken van je doelen. Ze houdt ervan om gelijk actie te ondernemen en ze helpt jou om (het liefst direct) […]

Jouw sportmindset

Bij Tough Minds geloven we niet dat jouw weg een “smooth ride” hoeft te zijn. Juist door ups en downs leer je jezelf pas echt goed kennen. Waar wij in geloven is durven groeien en een veerkrachtige, flexibele en oplossingsgerichte mindset te ontwikkelen – een tough mind dus – waarmee jij in staat bent om alles uit jezelf te halen en optimaal te presteren op elk gewenst moment.

Het gaat namelijk helemaal niet om moeilijkheden te elimineren of altijd harder werken, maar om op een andere manier naar de realiteit te kijken en te accepteren dat het zo is. Zo kan je bijvoorbeeld leren om een tegenslag, blessure of revalidatie te zien als uitdaging, niet als een enorme berg.

Voor sporters én professionals

Het trainen, ontwikkelen en versterken van je mindset is niet langer alleen iets voor topsporters. Sport is namelijk tegelijkertijd een krachtige metafoor voor het leven. Een tough mind is voor elke persoon – sporter en professional – die ambitieus is en wilt groeien, maar tegelijkertijd uitdagingen, belemmeringen en angsten kent en hier doorheen wilt breken. Want welke activiteit je ook kiest, een sportmindset helpt bij het overwinnen van verschillende obstakels en helpt om doelgericht te gaan voor wat belangrijk is voor jou ongeacht de situatie.

De sportpsychologen van Tough Minds

De persoonlijke ervaringen en het levenspad van sportpsychologen Petra en Jorrit staan aan de basis van Tough Minds. De lessen, doorbraken en ervaringen die wij hebben opgedaan in onze eigen sportcarrière hebben wij gecombineerd met de kennis van onze opleidingen. Deze unieke en effectieve combinatie willen we nu doorgeven aan andere mensen. Alle twee zijn wij geaccrediteerd als sportpsycholoog VSPN®. Wij werken met (top)sporters en professionals, op ieder niveau. Letterlijk, van de straat tot de top. Waarom? Omdat iedereen baat heeft bij de sportmindset. Presteren kun je leren, net als de balans vinden tussen presteren en ontspannen. Vaak staat durven kiezen daarin centraal: voor jezelf, vanuit jóuw waarden en voor wat voor jóu belangrijk is. Wij gebruiken daarin mentale skills uit de sport gecombineerd met Acceptance & Commitment Training (o.a. leren omgaan met gedachten en jouw interne criticus). Dit leidt tot een vorm van persoonlijk leiderschap – waar wij zelf ook dagelijks bewust mee bezig zijn – welke wij iedereen gunnen. Vanuit je kracht, kiezen voor je eigen weg.

Tough Minds heeft een zeer persoonlijke benadering in de programma’s. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat iedereen iets anders nodig heeft om verder te kunnen groeien. We helpen je op weg om alles uit jezelf te halen ongeacht de omstandigheden.

Tough minds stimulates close collaboration between players and coaches and delivers exactly what its name says!

Phil Leck, Technical Director - Rugby Academy ZuidWest,

Petra is betrouwbaar, aandachtig, energievol en zoekt in jou als individu jouw kwaliteiten. De sportmindset gaf mij de ruimte om controle te nemen over mijn onzekerheid.

Steven Benavides - Zorgprofessional,

De veilige setting bij de teamtraining zorgde ervoor dat de cursisten meer bloot durfden te geven dan gebruikelijk op de werkvloer.

Zorgprofessional - Defensie,

De teamtraining van Tough Minds heeft ons geleerd om te focussen op de belangrijke taken. Dit draagt bij aan mentale stabiliteit, grotere efficiëntie en effectiviteit.

Leidinggevende zorg - Defensie,